Stiri

Adi Barar: “Când “TIMIȘOARA” are gust amar !!!”

Adi Barar, liderul trupei CARGO, a scris pe pagina de Facebook un “manifest” prin care isi arata nemultumirea fata de lipsa de respect a autoritatilor din Timisoara in relatia cu trupa. Tot ceea ce a facut trupa Cargo a facut pentru Romania si pentru Timisoara. Din pacate, autoritatile locale vad cu totul si cu totul altfel. Trist este ca, desi CARGO a primit din partea Presedentiei Romaniei Ordinul Cultural “Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei, Primaria nu prea vrea sa auda de ei. Iata ce a scris Adi Barar pe Facebook:

“Eu și CARGO cântăm de peste treizeci de ani. Cântăm pentru Timișoara, dar în Timișoara foarte rar. Nu mă refer aici la concertele de club – făcute în regie proprie – sau cele mai “spumoase” de la festivalurile Timișoreana – manifestări care nu au nimic comun cu administrația locala, fiind doar niște evenimente finanțate de un producător de bere, ci ma refer la manifestările organizate de către Primăria Timișoara, pentru timișoreni.
CARGO și-a adus trofeele și banii câștigați întotdeauna în Timișoara, banii si i-a cheltuit tot in Timisoara iar impozitele în Timișoara au fost platite.
CARGO a scris pe primul disc imprimat în Franța – “CARGO din Timișoara”, CARGO a dus steagul Timișoarei cu mândrie de la Roma – Premiile MTV, până la Cotroceni, la Președintele Romaniei. Suntem o fila din istoria culturii romanesti pe care scrie mare negru pe alb: ”Timisoara”. Poate că nu e destul, sau …?
CARGO era sa fie uitata de administrația locală timișoreană la aniversarea de 30 de ani, dar niște oameni inimoși i-au adus aminte d-lui Primar Nicolae Robu de noi și de ce reprezentam pentru comunitate, așa că am fost numiti Cetățeni de Onoare ai Orasului.
Dar nici cu acea ocazie și nici după, primăria nu ne-a invitat/solicitat să cântăm pentru timisorenii noștri. Am fost de cele mai multe ori ”roata de rezerva” a culturii locale. In ultimii ani am primit doua invitatii cu o zi inainte de eveniment, cand probabil artistii pe care i-ar fi vrut nu au avut cum sa vina. In 2016 am anulat un eveniment pentru a putea participa la sarbatoarea legata de alegerea Timisoarei Capitala Culturala in anul 2021. Chiar si asa concertele au fost reusite si publicul numeros fara sa fi avut o promovare adecvata. Am fost intr-adevar pe scena la revelionul 2015-2016.
In acest an au avut loc numeroase evenimente culturale organizate de municipalitate. In niciunul nu am fost chemati sau macar propusi pentru a participa. Nu ne plangem. Programul nostru este incarcat si suntem nevoiti sa refuzam chiar unele contracte, numai ca suntem tristi ca tocmai la noi acasa nu suntem prezenti.
Cu părere de rău, al vostru – nu al lor,
Adi Barar
CARGO”

Sursa: Pagina oficiala Facebook Adi Barar

  • Continut
5
Taguri