Alte stiri

Au trecut 36 de ani de la lansarea albumului “Back in Black”

Cand o trupa populara isi pierde vocalul, este foarte greu sa revi la acelasi nivel. Cea mai remarcabila exceptie o reprezinta AC/DC, care a lansat albumul Back in Black in 1980. Albumul a fost dedicat lui Bon Scot, decedat pe 19 februarie 1980, dupa o noapte crancena de betie. Cuprinsi de durere, baietii doresc sa se desparta, dar in cele din urma, dupa inmormantarea prietenului lor, Angus siMalcolm Young continua sa lucreze la cateva rifuri. Angus a spus ca munca l-a distras de la durerea imensa provocata de moartea lui Scot. Putin dupa aceea, au organizat auditii pentru un nou vocal, inclusiv Gary Pickford Hopkins, Stevie Wright and Allan Fryer.

Ca o ironie, Brian Johnson nu a fost interesat imediat. „Cineva mi-a dat un telefon sa ma alaturi trupei, dar am refuzat”. Apoi am devenit curios si m-am gandit ca nu are ce sa imi strice. „M-am dus, am cantat, si BUM!” .

AC/DC au lansat albumul cu o coperta neagra, in memoria lui Bon Scot. Initial casa de productia a avut reticiente, dar apoi a fost de acord, dupa ce numele trupei a fost scris cu gri. Albumul a avut un succes deplin. A ajuns pe prima pozitie in Australia, Franta si Marea Britanie, in Statele Unite ocupand locul 4. Single-ul  “You Shook Me All Night Long” a ajuns pana pe pozitia 35 in topul Billboard Hot 100, iar Back in Black pe pozitia 37. Albumul a ramas in top pentru 131 saptamani.

Un alt aspect de loc de neglijat este si  faptul ca albumul s-a vandut in peste 22 milioane de exemplare in State si peste 50 milioane de exemplare in intreaga lume, fiind unul din cele mai vandute discuri din istorie.

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.