Alte stiri

CANTAFABULELE Phoenix transpuse in Another way to copy

Cu putin timp in urma pe pagina de facebook a domnului  Josef Kappl,  am gasit urmatorul material video, alaturi de un comentariu:

Am să-ncerc să dau o mică explicație a dreptului de autor:

Protecția melodiei. În domeniul muzicii este valabilă o așazisă protecție a melodiei, asta însemnând că nu e permisă, prin lege, extragerea unei melodii dintr-o lucrare muzicală a unui compozitor și pusă la baza altei lucrări a altui compozitor. Legea înțelege prin melodie o secvență de tonuri, care dă unei lucrări o notă proprie. În acest caz nu contează numărul tonurilor sau măsurilor. De aceea asociații ca GEMA (Germania) sau UCMR-ADA (România) insistă asupra cererii unei aprobări din partea autorului originalului sau din partea Editurii Muzicale, cui aparține lucrarea originală, în vederea folosirii unei melodii într-o lucrare nouă.

Este vorba de piesele Filip Si Cerbul compusa de domnul Kappl si aparut pe discul CANTAFABULE (1975) a celor de Phoenix, si piesa Another day to die, compusa de Jack White, interpretata de Alicia Keys  si Jack White,  aparuta pe coloana sonora a filmului  James Bond , Quantum of Solace (2008).

Dupa o simpla ascultare, noi credem ca este o furaciune. Voi ce credeti?

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.