Alte stiri

Chuck Billy: “Nu mi-a placut sa inregistrez acest album”

Owais “Vitek” Nabi (editor sef Metal Wani) a avut recent un interviu cu Chuck Billy (Testament). Mai jos gasiti intregul interviu in format audio. O parte di interviu este tradus in continuare.

Despre perioada lunga intre Dark Roots Of Earth (2012) si Brotherhood Of The Snake (2016):

Chuck: “Au fost patru ani lungi. Am inceput sa lucram la el acum cativa ani si a trecut mult pana sa il finalizam. Am avut parte de multa frustare si manie, incercand sa il terminam. Pana la urma suntem mandri de ce a iesit. Cred ca este cel mai bun produs al nostru de pana acum.”

Despre contributia lui Alex Skolnick  la realizarea albumului

Chuck: “Alex nu a contribuit cu nimic la album. A fost ocupat cu inregistrarile pentru METAL ALLEGIANCE, a compus pentru ei si a facut spectacolele sale de jazz. Toata munca a ramas pe umerii lui Eric Peterson. Eric vrea s fie compozitorul. El a fost in trupa din prima zi si nu a plecat niciodata, este o piesa importanta in realizarile noastre.  Cred ca ar fi fost bine daca ne-am fi implicat toti in compozitii si daca am fi avut timp sa repetam piesele, poate am fi avut o alta abordare. A fost ceva de genul „Intram in studiou in doua saptamani. Ne vedem acolo.” Poftim? Nu am ascultat inca piesele. I-am spus lui Eric ca  nu mai vreau sa fac un astfel de album. Nu mi-a placut deloc. Nu am facut-o cu placere. In fine, a iesit bine si suntem multumiti de rezultat. Totusi, nu mai vreau sa fac un astfel de album.”

Despre versuri si partea vocala de pe “Brotherhood Of The Snake”:

Chuck: ” Nu am avut timp pentru prea multe modificari. Cand eram in studiou, unele bucati, strofe sau refrane si alte chestii de interpretare, le-am adaptat pe loc. Am facut unele versuri dar cand am inregistrat, nu mi-au placut cum suna si am zis sa incercam ceva diferit. Presiunea la care eram supusi, ne-a determinat sa fim mai putin creativi”

Despre tema abordata de album

Chuck: “E un fel de album conceptual. Pe albumele anterioare am scris versuri mai personale, abordand teme din viata reala, pierderea unui membru al familiei sau alt ceva ce are legatura cu viata reala. Eric a dorit sa scriem versuri in care sa spunem o poveste in versuri, ceva deosebit. Am fost de accord iar in acea perioada ma uitam la un serial TV; Era un show intitulat ‘Ancient Aliens’,  un serial saptamanal. Era despre conexiunea dintre extrateristrii si religie. Mi-a atras atentia deoarece era vorba despre religiile din intreaga lume, diferte locuri si aceleasi personaje extrateristre, cu multe capete si corpuri caudate, nave spatiale… M-a facut sa ma gandesc la modul in care acum multe mii de ani comunicau oamenii si vedeau acelasi gen de persoanaje, doar daca nu cumva erau intamplari reale. Asta m-a facut sa ma gandesc ca poate este o legatura intre extrateristrii si existenta noastra, cu religia si toate astea. Asa mi-a  venit in cap povestea din ‘brotherhood of the snake’. Este vorba despre o societate secreta cu mai mult de 6000 de ani in urma, ce se afla intr-o cruciada pentru a darama religia. Apoi era un extraterestu sef, Anu, care a creat omenirea ca si sclavi pentru a muncii in minele de aur si minerale pentru el. A fost ceva de genul : Wow de la serialul ‘Ancient Aliens’ la asta? Asta a fost scheletul de baza apoi am facut versurile pvestii. A fost ca un un bulgare ce venea la vale.”

“Brotherhood Of The Snake” va apare pe 28 octombrie, prin intermediul Nuclear Blast.

Piesele de pe Brotherhood Of The Snake

01. Brotherhood Of The Snake
02. The Pale King
03. Stronghold
04. Seven Seals
05. Born In A Rut
06. Centuries Of Suffering
07. Neptune’s Spear
08. Black Jack
09. Canna-Business
10. The Number Game

  • Continut
4.5
Sending
User Review
0 (0 votes)

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.