News

DREAM THEATER si BERKLEE COLLEGE OF MUSIC anunta creearea ‘Dream Theater Scholarship Fund’

Colegiul de muzică Berklee și DREAM THEATRE au anunțat crearea ‘Dream Theater Scholarship Fund’. Pentru sărbătorirea celei de-a 35-a aniversări a trupei, DREAM THEATRE și Berklee creează un fond care va oferi burse studentilor ce doresc sa devina muzicieni.

Recent,  John Petrucci și soția Rena (care terminat recent cursurile online de chitară avansată la Berklee) au vizitat colegiul pentru un tur al studiourilor de producție și muzică. Această vizita in campus a fost  prima de când fiul lor Reny a absolvit în 2018. Cu aceasta ocazie s-au întâlnit cu președintele Berklee, Roger Brown, și au discutat despre fondarea bursei Dream Theatre.

„DREAM THEATRE a fost o influență imensă pe scena metalului progresiv, obținând un succes la nivel mondial pentru dedicația lor pentru excelența în muzică”, a spus Brown. “Tricoul DREAM THEATER a fost cel mai popular articol de îmbrăcăminte din campusul nostru de ani buni, iar mulți studenți au ales să vină la Berklee ca urmare a moștenirii trupei. Apreciem nespus  sprijinul DREAM THEATRE.”

DREAM THEATRE s-a format în timp ce John Petrucci, basistul John Myung și fostul baterist Mike Portnoy erau studenți la Berklee acum 35 de ani. De-a lungul carierei lor de succes, Berklee continuă să dețină un loc special în viața lor. Tobosarul actual, Mike Mangini, a fost profesor de tobe la Berklee timp de 11 ani înainte de a pleca să se alăture trupei în 2010.

  • Continut
5