News

Festivalul “Kick the spring”, o experienta frumoasa

Sambata, 18 martie, a avut parte editia cu numarul 5 a Festivalului “Kick the Spring”, organizat de DrumStage, un festival dedicat exclusiv tobarilor. Am avut parte de executii spectaculoase, cu tempouri extraordinare, realizate de Septimiu Hărşan, executii tehnice de mare rafinament, realizate de Sergio Ponti, spectacol multimedia, realizat de Adi Tabaru, dar si o interpretare surpriza a muzicii clasice, in ritmuri rock, realizata de Andreea Vadrucci (Vadrum).

Festivalul a inceput cu doi tineri exceptionali, avand doar 17 ani, elevi la scoala de muzica RockSchool, din Bucuresti. Este vorba de Anton Mircea Pavel, actualment tobar in trupa Behind Gate, si Patricia Niculae. Patricia este castigatoare a numeroase premii imporntatnte pentru cariera sa, incepand cu premii pentru interpretare la percutii, inclusiv un loc 2 la Olimpiada de muzica din 2013, sectia chitara. Amandoi artisti au aratat ca muzica rock din Romania are un viitor frumos, tehnica lor fiind deosebit de buna, tinand cont si de genurile abordate. Felicitari si sper ca in viitorul apropiat sa ii vad si in concert cu trupele lor, actuale sau viitoare.

A urmat Vlad Casian, 25 de ani, cel care a invatat sa cante singur la tobe. Muzica a invatat de la varsta de 5 ani, primul instrument fiind pianul. In decursul timpului, a facut parte din diferite trupe, Stripjoint – actualul Wooldozer, The Citysense, in prezent facand parte din trupa tribut Tool, Blame Hofmann.

Dupa Vlad, a urcat Razvan Raduta, un tobar cu experienta vasta, activand de mult timp pe scena grindcore cu trupa Cap de Craniu si trupa H8. A interpretat cateva piese din repertoriul Cap de Craniu si H8, aratand o tehnica deosebita.

Sergio Ponti este pentru a doua oara prezent in cadrul Festivalului DrumStage. In prezent este tobar in trupa Koneskin, si Critical Failure. In decursul anilor a colaborat cu membrii diferitelor trupe legendare, Jethro Tull (Martin Barre si Clive Barker) precum si cu Pat Mastelotto (King Crimson),  dar si cu trupe din Romania, precum Dordeduh, dar  si varianta mai progressive,  Sunset In The 12th House.

A urmat Septimiu Hărşan, unul din cei mai rapizi tobari din  Romania, toboşarul trupelor Necrovile (brutal death metal), The Thirteenth Sun (atmospheric rock/metal), Code Red (death metal), Spectral (technical death metal), Aria Urbană (electro) şi Indian Fall (melodic black metal), având de asemenea un proiect alături de chitaristul sârb Miloš Batoćanin (Synesis Absorption, Disdained) şi diverse alte colaborări în calitate de session drummer.  

Pe departe cel mai spectaculos moment al serii a fost  cel a lui Adrian Tabacaru. Adi a venit “echipat” cu o multime de scule, imbinate armonios intr-un spectacol multimedia, de sunet, lumini si imagine deosebit de bine executat. Recunosc, nu am mai vazut un astfel de spectacol, in care tobele sa fie atat de bine integrate intr-un spectacol multimedia total. O experiena, cu siguranta, unica pana in prezent.

La final, a urcat Andreea Vadrucci. Inca o experienta netraita pana acum. Am vazut cat de bine se imbina ritmurile rock cu muzica clasica. O interpretare in stilul propriu a capodoperelor muzicii clasice, Marsul lui Radetzky, Infernal Galop (celubrul dans Can Can), Nunta lui Figaro si multe altele. O reamintire din copilarie a fost interpretarea temei din jocul Super Mario Bros. Per ansamblu, o prezenta placuta si carismatica.

Pe final, va las placerea de a vedea o serie de poze realizate in cadrul festivalului.

  • Continut
2.5
Sending
User Review
0 (0 votes)

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.