Stiri

Folk & metal festival, o editie incendiara

Editia a treia a Festivalului Folk and Metal, desfasurata sambata 2 octombrie  a fost pe deplin o reusita. Cei de la Rusidava au reusit sa combine cele doua stiluri perfect, aducand pe sena din club Fabrica trupe ce au reusit sa arate ca totusi folkul si metalul pot coexista.

Pentru mine, personal, in afara de Bucuvina, pe care am mai vazut-o si asculatat-o, restul trupelor au fost o surpriza foarte placuta.

Recursive Delusion este cea mai tanara trupa din festival, avand toti varsta sub 20 de ani.  O prezenta fresh, desi tineri, se vede o sudura in actuala componenta. Au vana necesara sa iasa din underground. Sper sa mai am ocazia de ai vedea in concert si mult succes in finala GBOB de la Brasov, de pe 10 decembrie. Astept cu nerabdare primul album, sper sa fie gata anul viitor.

HARMASAR  vin din Republica Moldova, o tara care tot exporta artisti. Pe langa artistii consacrati pe la posturi de radio din Romanaia, iata o trupa de folk metal extrem de buna.  Nici pe ei nu-i mai vazusem, dar aseara mi-au atras atentia si cu siguranta ii voi urmari.

O prezenta exotica in cadrul festivalului a fost trupa FOLKHEIM (Chile). A fost probabil cea mai mare surpriza sambata seara. Cu un metal de buna calitate, cu influente aztece, FOLKHEIM  a reusit sa atraga publicul de partea sa.  Trupa se afla intr-un turneu european ce va cuprinde pe langa Romania si Franta, Spania, Polonia si Germania.

Cu ocazia acestui festival,  trupa An Theos a reusit sa lanseaze si primul album, Semitia Daca.  Infintata in anul 2010, trupa combina black metalul cu elementele folclorice nationationale. In prefata acestei lansari, trupa a realizat si un videoclip, “Noaptea sanzienelor”.

Despre Bucovina, nu stiu  ce s-ar mai putea spune. O trupa care activeaza din anul 2000, cu 3 albume la activ si nenumarate concerte. O trupa ce stie sa faca spectacol, Florin “Crivaț” Țibu si Bogdan Luparu, ca intotdeauna perfect.

In continuare va las placerea de a viziona o galerie foto de la acest eveniment.

  • Continut
5
Sending
User Review
0 (0 votes)