Alte stiri

Glenn Huhges vorbeste despre noul album solo

Legendarul basist/vocalist Glenn Huhges (DEEP PURPLEBLACK SABBATHBLACK COUNTRY COMMUNIONCALIFORNIA BREED)a vorbit cu Billboard.com despre primul albul solo in ultimii 8 ani si despre o posibila lansare in Noiembrie.  Acest album a fost inregistrat impreuna cu Søren Andersen (chitara), Pontus Engborg (tobe) si Lachlan “Lachy” Doley (clape).

„Este posibil sa fie cel mai heavy album pe care l-am facut pana acum” a spus Hughes. „Nu vreau sa se faca o confuzie, nu este metal, dar este heavy. Este intens. Este apasator. Exista ceva agresivitate in acest album. Fiecare piesa pare a implora pentru a fi cantata live”

„Unele din albumele mele au fost cu tendinte soul, funky, asta se datoreaza faptului ca sunt englez, ce a crescut West Midlands, toate astea au avut influente asupra mea. Cand m-am mutat in SUA la inceputul anilor 70, am ascultat ce iesea din Detroit. L-am intalnit pe Stevie Wonder, si am devenit prieteni foarte buni si inca suntem. A devenit mentorul meu.”

„Vreau ca lumea sa stie ca succesul meu a venit datorita fundatiei de muzica rock. Oricat de mult imi plac THE BEATLES, Otis Redding si Stevie Wonder, vreau sa fiu perceput ca omul ce poate canta in orice registru.”

Hughes a adaugat „Sunt prieten cu o multime de muzicieni faimosi, dar ei canta intr-un anumit stil. Ii recunoasti pentru ca suna la fel. Pe mine ma recunosc dupa voce.”

„Am fost blestemat si binecuvantat sa am abilitatea de a schimba foarte usor genul, de la rock, la soul, la funk, si aproape la jazz. Cand amesteci toate aceste ingredinte, dai peste Glenn Hughes.”

„Acesta va fi un album ce va contine in intregime muzica mea. Din acest motiv, este un album important.”

Taguri