Alte stiri

Intrebari si raspunsuri cu JINXY VON D’ERS

Salut si multumesc pentru timpul acordat acestui interviu.

Sunteti o trupa noua in peisajul rock romanesc. Va rog sa va prezentati pe scurt si sa imi dati cateva informatii din activitatea artistica anterioara JINXY VON D’ERS si cum a luat fiinta trupa.

Salutare Metal For Life și mulțumim pentru interviu! JINXY VON D’ERS înseamnă:

Iris Danciu – voce. Mai cântă și în trupa The Pinwheels (alternative rock).

Cătălin Boltașu – chitară. În afară de JINXY VON D’ERS, mai cântă și în trupa Blue Nipple Boy (reggae/alternative/world music), iar în trecut a mai avut o formație de thrash metal, care se numea Snapjaw.

Dragoș Popa – chitară bass.

Nestor Petrus – tobe.

De ce JINXY VON D’ERS? Ce semnifica pentru voi aceasta denumire?

Cătălin: Ne plac numele din mai multe cuvinte, care stârnesc curiozitate. Pentru că te fac să îți pui întrebarea „ce nume mai e și ăsta, oare cum se pronunță?”.

JINXY VON D’ERS e original și neobișnuit. Dincolo de asta, numele a plecat de la ideea de a crea un personaj. VON D’ERS vine de la Wonders, dar ne-a placut nouă mai mult ideea de a-l scrie cu acest VON de origine olandeză. Iar JINXY este prenumele lui Wonders.

In aproximativ 1 an de zile ati lansat trei single-uri, dintre care un videoclip oficial si un lyric video. Cum stati cu compozitiile? Aveti materialul complet pentru un album?

Cătălin: Totul s-a întâmplat în nouă luni, mai exact, timp în care ne-am regrupat prin aducerea lui Iris la voce, și rearanjarea pieselor. Avem material pentru concerte, iar, în paralel, lucrăm la albumul de debut. Exclusiv pentru album, avem pregătite șase piese, urmând să adăugăm cel puțin alte patru în perioada următoare. Sperăm să-l terminăm de compus și înregistrat, și poate chiar lansat, până la sfârșitul anului.

Cum decurge realizarea unei piese in cadrul trupei? Care sunt sursele de inpiratie?

Cătălin: Probabil ca în orice altă formație…Unul dintre noi vine cu o temă sau o idee, și dacă place și celorlalți, o dezvoltăm împreună, apoi o structurăm. După ce capătă o formă cât de cât coerentă, i-o pasăm lui Iris pentru linia de voce și versuri. Apoi, după alte retușuri și adaptări, avem o piesă nouă!

Iris: După ce băieții termină o idee cât de cât stabilită pentru partea instrumentală, îmi dau seama care ar fi sensul și atitudinea piesei. Așadar, mă las inspirată de orice lucru care mă înconjoară, trăiri reale sau imaginare, sentimente care mă macină – îmi transfer subconștientul și gândurile pe o foaie de hârtie.

Deja ati aparut la posturile de radio si in destule concerte in tara. Cum percepeti publicul? Cum reactioneaza la muzica voastra?

Cătălin: Radio-uri au fost mai multe, cam toate cele care contează pentru noi, concerte însă mai puține. Deocamdată. Urmează și live-uri în perioada următoare. Ca feedback primit până acum, credem că cei care ne-au descoperit s-au bucurat de ce au auzit. Am primit mesaje multe (de bine!), am făcut un pic de vâlvă în zona alternativă, am stârnit interes pentru oamenii de radio, promoteri, organizatori, publicații de profil. Casei de discuri i-a plăcut fiecare release, deci, putem spune că ne-am atins câteva obiective și că muzica JINXY VON D’ERS e apreciată.

Ce credeti ca aduce nou trupa? Sunt multe trupe bune rock in Romania. Fiecare incearca sa vina cu ceva personal. Ce va definiste pe voi?

Cătălin: Încercăm să fim sinceri în muzica noastră, să vorbim despre experiențe reale, să cântăm ceea ce ne iese bine și sună cum trebuie, ca un produs atent conceput. Suntem fresh, avem energie bună și avem o super voce feminină. Credem că vocea lui Iris e un plus pe scena alternativă/rock/metal din România, în care vocile feminine bune sunt puține totuși. Lucrăm și la un sound personal care începe să se contureze din ce în ce mai bine. Astfel de atribute ne definesc, pe scurt.

Stilul abordat, Alternative rock, ma duce cu gandul la perioada ‘90-2000, cand acest gen era in mare voga, cu multe trupe exceptionale. Va inspira o anumita trupa din acea perioada? Doriti o revitalizare a genului, aducand un sound mai fresh?

Cătălin: Ne place perioada muzicală a anilor ‘90-2000. Ea reprezintă un punct în care sonoritățile s-au schimbat, iar genurile s-au diversificat. În același timp, nu suntem captivi în acea perioadă, avem un sound de actualitate. Pe mine cel puțin, încă mă inspiră multe trupe. Aș aminti aici, fără o ordine anume, RHCP, Pearl Jam, Incubus, Smashing Pumpkins, Nirvana, Placebo, Soundgarden, Limp Bizkit… Dincolo de acest sound alternativ sublim de care sunt responsabili cei aminiți aici, încercăm, cum spuneam, să fim actuali și pe cât se poate de originali. Nu cred că revitalizarea genului e prioritară, ci activitatea a cât mai multor trupe cu material și sound propriu.

Este mai greu pentru o trupa de alternative rock avand ca imagine o femeie? Au existat putine trupe de gen bazate pe voce feminina.

Cătălin: Nu, nu este mai greu, dar nu este nici mai ușor. Este mai cool, cu siguranță. Spuneam mai devreme faptul că noi privim vocea feminină ca pe un plus, nu ca pe un dezavantaj. Pentru mine este mai interesant să descopăr o formație alternativă cu voce feminină care sună bine. Iris e super mișto, n-are cum să nu-ți placă.

Iris: Nu mi se pare mai greu. Energia fiecăruia contribuie în procesul creativ, iar din partea mea feminină se preia un „touch” mai sensibil, cu niște note de vârf agresive. Au existat atâtea trupe cu voce/voci feminine, care au avut succes enorm: Blondie, Fleetwood Mac, Garbage, No Doubt, Guano Apes…și lista poate continua. Însă observ că după anii 2000 s-au cam evaporat trupele cu voci feminine – sau nu se fac atât de remarcate ca pe vremuri. Where are you, ladies?

Pentru acest an, cum stati cu activitatea concertistica? Aveti programate concerte?

Cătălin: Purtăm discuții cu multe festivaluri din București și din țară, iar în curând ne veți vedea pe scenă. Planul este să ne expunem cât mai mult în live-uri și în cât mai multe evenimente si locuri faine.

Orice o trupa isi doreste sa scoata albumul de debut. Cum stati la acest capitol? Ati inceput sa lucrati la el? Cand preconizati ca va fi gata de lasare?

Cătălin: Nu toți își doresc album. Nu e ușor de făcut, costă, e greu de vândut, de promovat, etc. Noi însă, lucrăm la el. Cum spuneam mai devreme, este unul dintre obiectivele principale pentru anul acesta. Vrem sa lăsăm în urmă cât mai multe release-uri, așa că da, suntem cu ochii și pe album. Pănă la sfarșitul lui 2017 va fi gata…restul sunt detalii administrative.

Va multumesc pentru timpul acordat, va urez bafta si multa inspiratie.          

Mulțumim și noi! Ne-a făcut plăcere. \m/

  • Continut
5
Sending
User Review
5 (1 vote)

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.