Alte stiri

lieVeil, Deathrattle si Recursive Delusion, live in Bucuresti

Pe 24 februarie, lieVeil, Deathrattle si Recursive Delusion, vor susutine un concert in club clubul The Hub (fostul Music Club, Str. Baratiei).

Trupa lieVeil a fost fondată în 2010 in Varna. La început, a fost doar un experiment muzical realizat de doi prieteni – Temelko Temelkov – Tomy (chitară solo) și Alexander Vasilev (tobe). Acestia doi s-au întâlnit în urmă cu câțiva ani cand faceau parte din trupa celebra in Bulgaria- “Akaga”.

Când au părăsit acest grup, Tomy și Alexander a avut alte idei de dezvoltare a carierei lor, dar în cele din urmă s-au reîntalnit și încă o dată au descoperit că lucrând împreună este cel mai bun mod de a merge mai departe.

Crearea de muzică a devenit o problemă serioasă pentru grup la mijlocul aceluiași an,când “lieVeil” incepea sa evolueze. Acest lucru este aproape de momentul în care Temelko și Alexander încep să caute un vocalist,pe care l-au întâlnit in persoana lui Georgi Dimov.

Deși el canta doar ca un amator, vocea unica a lui Georgi a adus sunetul “metalic” în piese. Soliditatea cântecelor a fost realizată, de asemenea, de Nikolai Dobrev (bas).

Muzica trupei este un amestec complex și un fel de experiment. Melodiile lieVeil combină în sine, sunetul de thrash metal cu voce de death metal, dar difera mesajul transmis.

Discografie – Instigator LP 2014
“La începutul anului 2014, albumul de debut – Instigator a fost lansat și s-a bucurat de un mare interes din partea fanilor muzicii metal, iar in 2015 a fost lansat. Am participat la diverse festivaluri (inclusiv Rockstadt Extreme Fest 2014), și se pare că această tendință va continua și intensifica. Formația noastră a dat interviuri pentru aproape fiecare televiziune și radio spectacole de muzica metal din țară, inclusiv numeroase site-uri și reviste, cum ar fi Metal Hammer Bulgaria și Pro-rock”.

Deathrattle este o trupa de thrash metal din Bucuresti care abordeaza un stil mai aparte al acestui gen, combinand elemente agresive ale thrashului 80-cist alaturi de elemente melodice inspirate din The New Wave Of British Heavy Metal, pastrand insa viteza specifica genului. 

Trupa a fost infiintata de catre solistul si chitaristul acesteia, Theodor Arcalean, impreuna cu Cristian Tudor la bass si Marian Alexandru la tobe, in aprilie 2014. Formula actuala a formatiei este compusa din Theodor Arcalean la chitara si voce, Cristian Tudor la bass, Vlad Spalatelu la chitara si Nicolas Radoi la tobe. 

Avand peste 20 de concerte la activ, printre cele mai importante aparitii ale acestei formatii se numara renumitul festival de thrash “Old Grave”, editia a 4-a, unde au cantat alaturi de nume precum Destroyer 666, Agressor si Violentor, “Underground Metal Resistance”, “Underground Metal Fest”, si altele. Pe langa aceste show-uri, formatia Deathrattle a mai impartit scena cu nume importante atat in tara cat si ina afara ei, cum ar fi Chronosphere, Formless Terror si Kistvaen. Sound-ul Deathrattle este unul agresiv, caracteristic stilului Thrash Metal. 

Pe albumul lor de debut “Minutes Before Death”, instrumetnul care iese cel mai bine in evidenta este chitara, intrucat acest material discografic este o adevarata furtuna de riffuri, piperata cu exuberanta si energia tinerilor componenti. 

Recursive Delusion este o trupa de experimental metal, formata in anul 2015 de catre chitaristii Radu Bogza/Erich Reinholtz si tobosarul Ducu Nastea.

Trupa a concertat in diverse cluburi din mai multe orase, precum si la cateva festivaluri din tara, ca si Rock ‘n’ Iasi si Barock Fest, unde au impartit scena cu nume ca Luna Amara, Implant pentru Refuz, Truda si Necrovile.

  • Continut
5
Sending
User Review
0 (0 votes)

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.