Alte stiri

NEGURA BUNGET, Ossific (Metal Under Moonlight LXII, 28.09.2016)

egura Bunget revine in Galati pe 28 septembrie in cadrul unui concert in clubul Summer Time, eveniment care va sarbatori lansarea oficiala a noului album “Zi”, 20 de ani de activitate Negura Bunget, dar si 10 ani de la lansarea albumului “Om”.

Playlistul concertului va reflecta direct aceasta aniversare tripla, si va cuprinde atat piese noi, cantate in premiera, cat si unele vechi, cu un accent special pe cele de pe albumul “Om”.

Album “Zi” va fi lansat in toamna de casa de discuri germana Prophecy Productions, fiind a doua parte a trilogiei inspirata de Transilvania, care exploreaza elementul uman, practicile si traditiile, legatura cu natura si felul in care aceasta a modelat orizontul spiritual al localnicilor. A doua faza a trilogiei e simbolizata prin VORBA.

In cei 20 de activitate Negura Bunget a lansat 7 albume, a sustinut peste 1000 de concerte in intreaga lume si a creat un proiect muzical si conceptual deosebit, inspirat de mostenirea culturala locala. In cadrul aniversarii de 20 de ani am lansat si urmeaza sa lansam si in continuare o serie de materiale audio/vizuale inedite, re-editari ale unor materiale mai vechi, merchandise aniversar. Avem pregatite in continuare o multime de alte surprize!

Toate materialele sunt disponibile pe site-ul oficial Negura Bunget –http://www.negurabunget.com

Albumul “Om” a fost lansat in 2006 de casa de discuri italiana Aural Music si s-a bucurat de o primire extraordinara, devenind in scurt timp un album cult. Cu ocazia aniversarii de 10 ani, casa de discuri a lansat editii noi ale albumului, atat pe CD, cat si pe vinil.

Precedentul album Negura Bunget, “Tau”, lansat in primavara lui 2015, s-a bucurat de o primire foarte buna la public, dar si in mass-media internationala, fiind promovat dupa lansare prin intermediul unui turneu mondial de peste 100 de concerte.

Pentru promovarea noului album “Zi” Negura Bunget pregateste insa un proiect si mai amplu, menit a duce muzica Negura Bunget in putinele locuri in care nu a ajuns inca direct pana acum: Asia, Australia si Noua Zeelanda. Pentru aceasta vom lansa un proiect de crowdfunding in perioada lansarii noului album prin care, cu ajutorul publicului, speram sa putem pune in practica acest plan ambitios. Toate concertele si turneele Negura Bunget sunt autoproduse si autofinantate.

Negura Bunget inseamna:
Gabriel Mafa / Negru – tobe / percutii / tambal / tulnic
Tibor Kati – voce / chitara / clape
Adrian Neagoe / Oq – chitara / voce / clape
Ovidiu Corodan – bas / voce
Petrica Ionutescu – instrumente traditionale

Invitatii Negura Bunget in turneul aniversar sunt canadienii de la Ossific, o excelenta formatie post black metal, cu care Negura Bunget a mai cantat deja in Canada in 2015. Ossific lanseaza de asemenea un album nou chiar inainte de inceperea turneului.

Ossific lanseaza de asemenea un nou album, intitulat “… as roots burn”, chiar inainte de inceputul turneului. Noul albumul exploreaza dificultatile prin care trecem in fata instabilitatii mintii, trupului si spiritului, intr-un timp al conexiunilor obscure.

Visceral si reflexiv, Ossific a luat nastere in 2011, cu telul de a transforma terapia intr-o muzica disonanta, melancolica si onesta.

Aducand proiectii intunecate si nelinistite intru-un show live ritualistic, Osffic ofera prin muzica lor un discurs sincer si emotiv, al unei tragedii personale.

Pe fortele proprii inca de la bun inceput, si cu o sustinere in crestere in underground, Ossific nu trebuie ratati. Acesta e primul lor turneu european, iar impactul initial va fi cu siguranta unul memorabil.

Ossific inseamna:
Trauma – chitara / voce / samples
Shroud – bas / proiectii
Norrec – tobe
Silhouette – keyboards

Concert sub egida Metal Under Moonlight.

  • Continut
Sending
User Review
0 (0 votes)

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.