Alte stiri

Organizatorii Wacken Air au interzis accesul cu rucsaci la festival

Organizatorii festivalului Wacken Open Air intentioneaza sa creasca securitatea in acest an, datorita recentelor atacuri teroriste din Europa.

Conform Billboard.com, 85000 de spectatori sunt asteptati sa participe in acest an la festival, ce dateaza inca din anul 1990.

„Am crescut nivelul de securitate, tinand cont de recentele evenimente din Germania. Am decis ca in acest an sa nu mai permitem accesul cu rucsaci sau alt gen de genti .” a declarat fondatorul festivalului Thomas Jensen.

Jensen a declarat pentru Deutsche Welle:”Securitatea este o prioritate pentru noi. Dupa atacurile din Paris si de Bataclan, am analizat scenariul cu politia si am fost instruiti dupa ce sa ne uitam. Ei au cea mai buna expertiza in acest domeniu.”

Jenesen a oferit mai multe detalii legate de interzicerea accesului cu rucsaci. „Principala cauza o rprezinta numarul mare de spectatori. Prin aceasta decizie se simplifica controlul la intrare. Perchezitionarea tuturor rucsacilor ar fi o munca foarte grea si consumatoare de timp.”