Alte stiri

Rock-ul romanesc, “Ca pe vremuri”- galerie foto

“Cine goneste prin noapte ca vantul?
E-un tata ce tine la piept al sau fiu.
Calul in goana inghite pamantul
Si-n haos ii zboara copilului gandul
Ii zboara-n pustiu.”

Asa a inceput seara magica de joi, 15 iunie 2017. O seara ce nu poate fi uitata niciodata. COMPACT a avut onoarea sa deschida concertul “Sfantei Treimi” a rock-ului romanesc, asa cum a numit-o Cristi Hrubaru, prezentatorul concertului.  A fost nevoie de o singura secunda sa ma teleportez in timp, in anii scolii generale, cand ascultam la vinil discurile celor trei trupe, apoi, in facultate, sa am ocazia de a-i vedea live pe litoral. Nu au lipsit piese precum “Fata din vis”, “Dupa ani si ani””, “Singur in noapte” sau “Un alt inceput”. Ascultam si nu imi venea sa cred ca mai am acesta sansa, poate unica, de ai revedea inca o data pe aceasi scena. Timp de cinci ore, cat a durat intregul spectacol, am avut parte de toate emotiile posibile, trecute printr-un carusel al timpului.

A urmat “Nationala de rock” a Romaniei, IRIS, alaturi de Cristi Minculescu. Alte aprope 2 ore de amintiri frumoase. La intrebarile lui Cristi ce inseama 1983, sau 1985, nu puteam sa raspund decat 8 ani sau 10 ani. Mult prea greu sa ma gandesc ca au trecut de atunci peste 30 de ani. Aproape numai hituri din acele vremuri s-au auzit, poate mai putin “Iris Maxima” si inca cateva piese ceva mai recente. Un moment emotionant a fost prezenta lui Cristi Dumitrescu alaturi de tatal sau, Nelu Dumitrescu, intr-o demonstartie de virtuozitate la tobe. Si cum era de asteptat, aschia nu sare departe de copac.

Seara a fost inchisa de recitalul HOLOGRAF, cu Dan Bitman in mare forma fizica si vocala. A fost un melanj intre piesele vechi si cele mai noi. Energia degajata de trupa este la cote maxime, spectatorii canta toate versurile, lucru de altfel, facut pentru toate cele 3 trupe. Cei circa 4500 de spectatori sunt minunati si canta intr-una, fie ca este vorba de Compact Iris sau Holograf. O seara minunata, ce nu o voi uita niciodata, singura dezamagire fiind faptul ca nu am reusit sa fac o poza cu toate cele trei trupe.

La final, cand “luminile rampei s-au stins” si “spectatorii au plecat”, a ramas amintirea unei seri magice, in care cele trei trupe mari ale Romaniei au reusit sa gaseasca timp sa ne mai faca fericiti inca o data.

Multumim Paul Ciuci, Aurel Vasilescu “Lelut”, Nelu Dumitrescu, Cristi Minculescu, Walter Popa, Boro, Relu Marin, Dan Bitman, Edi Petrosel, Tino Fortuna, Romeo Dediu, Iulian Vrabete, regretatului Mihai Coman si tuturor colaboratorilor din jurul celor 3 trupe, fara de care aceasta pagina de istorie nu se scria.

  • Continut
5
Sending
User Review
5 (1 vote)

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.