Stiri

Seara de vineri cu False Reality si “End of Eternity”

Este prima oara cand reusesc sa ajung la un conert False Reality. Asteptarea a meritat din plin. Desi trupa a inceput activitatea de multa vreme, de la sfarsitul anilor 90, abia acum au reusit sa produca primul album.

Seara a fost deschisa de Recursive Delusion (Bucuresti), o trupa extrem de tanara si talentata. I-am  mai vazut in concert si nici de data asta nu au dezamagit. Ei canta un death metal melodic, combianat cu break-uri interesante,  in care ies in evidenta riffurile de chitara ale lui Erich si tobele lui Vlad Nastea, extrem de bun la varsta lui. Sunetul, in general bun, a avut rolul de a scoate in evidenta cele doua chitari, din pacate vocea putin cam pe spate. Au stiut cum sa interactioneze cu publicul, destul de redus pentru o seara de vineri. Surpriza trupei a fost invitatia Andrei (Ka Gaia An) pentru doua piese. Combinatia dintre cei doi solisti a fost foarte placuta, Andra reusind sa cante extrem de bine, desi a revenit recent dupa o problema de sanatate.

 

A doua trupa e scena a fost Mindcage Escape. O combinatie de progressive si metalcore, ce s-a bucurat de aprecierea publicului, sunetul fiind si de data asta foarte bun. Au iesit in evidenta, pe langa partile vocale, bassul si tobele, Valentin fiind foarte “neprietenos” cu cinelele, desi nu au fost scoase pe fata, s-au auzit foarte puernic. O aparitie buna si au stiut cum sa interactioneze cu publicul.

 

Eternal Fire a intrerupt sirul prog, venind cu un black metal melodic foarte bun. I-am mai vazut in Bucuresti de cateva ori, compozitiile lor fiind deosebite.  Au iesit in evidenta clapele, poate putin mai mult decat restul instrumentelor, dar poate fiind vorba de black metal, reprezinta o piesa de rezistenta in orchestratie. Publicul a facut o atmosfera placuta in timpul concertului Eternal Fire.

 

La final, a venit randul celor de la False Reality sa arate ce pot, mai ales ca era vorba de prezentarea albumului nou lansat, End of Eternity, scos la sfârșitul lunii octombrie 2016. Din punct de vedere muzical, albumul este unul de death/doom, cu cateva pasaje heavy. Au inceput concertul cu sapte piese de pe noul album,   “Bewitched”, “The Silence Within”, “Rapture And Pain”, “Rih al Khamsin”, “Requiem Into Darkness”, “End Of Eternity” si “Dear Friend”. Au urmat trei piese din perioada 1998-2003, “Confused Sunset”, “Escape From Doom” si la final, “Andromeda -Journey To The Stars”. O surpriza placut a fost prezenta lui Robert Cotoros (Hteththemeth),  creierul fara de care albumul  End of Eternity nu se putea realiza. Sunetul a fost foarte bun, cu o mica problema la clape, care nu prea s-au auzit. Publicul, ramas pana la sfarsit, au realizat o atmosfera placuta, bucurandu-se de muzica de buna calitate a celor de la False Reality.

 

Credit foto: Gheorghe Paraschiv

  • Continut
5
Sending
User Review
5 (1 vote)

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.