Alte stiri

Tarja Turunen: “M-am redescoperit in ultimii ani”

PlanetMosh a realizat de curand un interviu cu Tarja Turunen. O parte din acest interviu il puteti citi mai jos.

PlanetMosh: Majoritatea trupelor si muzicienilor lanseaza cate un album, tu ai lansat doua albume in interval de 2 luni. De ce ai facut aceasta alegere. In loc de un dublu album?

Tarja: Nu mi-am dorit un album dublu, deoarece cred ca prin aceasta alegere imi provoc audienta prin diversitatea stilurilor si ar fi fost prea mult, prea multe piese. Am avut asa multe piese incat la final am zis “Si acum ce fac?”. Nu am vrut sa le pastrez pentru bonusuri sau altfel de chestii, pentru ca sunt creatiile mele, iar experienta anterioara mi-a arat ca se pierd, exista o conexiune intre tine si piese, fac parte din tine si nu mi-am dorit asta. Am discutat cu casa de discuri din Germania si am decis sa facem doua albume si sa ii spunem prolog, ce suna mai frumos, si reprezinta o conexiune cu lumea filmului si pasiunea mea pentru film si iti da senzatia ca inca urmeaza ceva. Pentru mine ‘The Brightest Void’ reprezinta partea luminoasa a umbrei.

PlanetMosh: Am observat titlurile “The Brightest Void” si  “The Shadow Self”, exista o relatie intre lumina si intuneric si ma intreb daca si albumele pot fi catalogate astfel.

Tarja: In mare masura. M-am redescoperit in acesti ultimi ani. Inca ma aflu in aceasta calatorie si ca artist acesta redescoperire nu inceteaza niciodata, deoarece intotdeauna intalnesti oameni noi si cu cat calatoresti mai mult  cu atat sti mai putine. Cred ca a fost John Lennon cel care a spus ceva asemanator cu mult timp in urma. Intr-adevar, cu cat faci mai mult cu atat sti mai putin. Incerc sa ma mentin deschisa la minte, in acest sens. Antagonismele –  dragoste/ura, negativ/pozitiv, umbra/lumina – in umbra intotdeauna exista o oarecare raza de lumina si vice-versa. Simt un fel de intuneric in mine, dar nu am rusit sa inteleg ce reprezinta acest intuneric, deoarece ma consider o persoana foarte pozitiva si imi place sa vorbesc cu lumeasa socializez; Nu sunt o persoana trista, dar cand vine vorba de muzica, iese la suprafata prin melodii melancolice. Iese la suprafata precum o faptura mistica, misterioasa si asta imi place. Cand am inceput sa scriu melodiile pentru albumele astea, am citit un interviu cu Annie Lennox in care spunea ca partea noastra intunecata  se afla in interiorul nostru ca si artisti, ca o forta creatoare, pentru a creea arta si asta chiar ma cotropeste, asta reprezinta partea intunecata, propria mea forta interioara. Ma simt foarte pozitiva, dar ma face sa creez lucruri intunecate. Am descoperit multe lucruri despre mine in urma acelui interviu. A avut un impact mare asupra mea, sunt recunascatoare ca m-a facut sa inteleg mai multe.

PlanetMosh: Din punct de vedere vocal, cele doua albume suna de parca incerci sa te auto-provoci . Imi imaginez ca pentru a canta rock este diferit fata de a canta muzica clasica, cea cu care esti obisnuita.

Tarja:  Este o provocare, dar imi plac provocarile. Cand scriu o melodie, de obicei este  prea complicata, dar din nou, reprezinta o provocare. Vine din modul in care scriu melodiile si nu imi place sa fiu la un nivel inferior. Sunt o persoana ce munceste extrem de mult, iar in ziua de azi, avand o cariera internationala, trebuie sa fiu foarte organizata; altfel ar fi o nenorocire, dar reusesc sa fac fata,  pentru ca o fac din pasiune si muncesc extrem de mult.  Fiind vocalist trebuie sa ma antrenez si sper ca asta sa nu se schimbe niciodata, deoarece cand ma intorc la opera si cant o arie de exemplu, o cant fara probleme. Am  o mare satisfactie.

Puteti citi intregul interviu aici

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.