Alte stiri

Trei trupe de DOOM pe care n-ar trebui sa le ignori

M-am gandit ca pentru iubitorii genului Doom sa le fac cunoscute noi trupe de acest gen, nu inainte de a face o introducere a  acestui  gen. Pornind inca de la denumirea “doom”, in traducere  libera insemnand “osanda”, ne putem da seama ca este vorba de un gen muzical apasator descriind mai mult durerea si chinul, totul fiind descris pe un fond   intunecat. Daca stau mai bine sa ma gandesc un gen muzical abordat inca din anii ’70, un gen muzical care se indentifica intr-o foarte mare masura cu timpurile traite in ziua de azi. Genul a fost puternic influențat de materialele timpurii ale formației Black Sabbath, care a format un prototip pentru doom metal prin cântece ca “Black Sabbath”, “Electric Funeral” și “Into the Void”.   Traind intr-o lume in care toate structurile sociale intr-o oarecare  masura au fost distruse, nimic nu poate descrie mai bine aceste stari si trairi  ….  prin urmare iubitorilor de acest gen le fac cunoscute cateva nume “grele” de doom, trupe noi, care sper eu, sa le fie pe plac.

1. Grayceon : Este  una dintre foarte puținele trupe  care ar putea fi numit ca un analog la SubRosa și Dreadnought. Grayceon te ghideaza  într -un “headspace” cu totul unic , gama lor de instrumente vă forțează să vedeti   doom metalul  într -un mod cu totul nou.


 

2. Crypt Sermon :    Unic și plin cu totul de o magie a “old school-ului”, Crypt Sermont  înțelege puterea nelegiuita a doomului și de a folosi solo-uri dinamice si voci epice pentru a crea un sunet pe care il va purta într-o călătorie cu adevărat interesanta . Tin sa adaug ca m-au cucerit de la primele acorduri.

 

 
3. Trapped Within Burning Machinery : Noua lor înregistrare “The Filth Element” este una dintre cele mai distinctive inregistrari doom ritualic, as putea spune excelent construit pe un fond destul de greoi, trupa duce riffurile catre cele mai extreme si intunecate sound-uri.

 

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.