News

Trooper lansează piesa “Maturizare”, primul video 360 al trupei

Trooper lansează propria variantă a piesei “Maturizare”, cover după piesa cu același nume a maestrului Tudor Gheorghe. Lansarea este însoțită de un videoclip filmat în format 360°, o premieră în lumea metal autohtonă, disponibil  pe canalul oficial de Youtube al trupei.

Alin Dincă (Coitu’), vocalul Trooper, a spus despre întâlnirea cu impresionanta piesă a lui Tudor Gheorghe:

 “Nu vreau să văd bariere în muzică. Înţeleg că ne separă religia, politica, sportul, culoarea pielii, zidurile construite de minţi bolnave… însă în muzică nu trebuie să existe bariere. Când am ascultat prima oară Maturizare am rămas blocat! Căror cruci și căror Dumnezei / Mieii-și varsă sângele-n cuțite?…. un mesaj teribil pe un suport muzical perfect!”

Când o piesă este perfectă în forma sa iniţială, este foarte dificil să inventezi alte lucruri, astfel că Trooper a decis păstrarea liniei melodice iniţiale, adăugând pasiunea și forţa rock cu care și-au câștigat respectul și loialitatea absolută a scenei metal românești și a fanilor de peste hotare. Înainte de-a porni la drum, cei șase Trooper (Alin Dincă, Aurelian “Balaurul” Dinca – chitară, Cristian Oftez – chitară, Laurențiu Popa – chitară, Ionuț “Oscar” Rădulescu – bas) i-au cerut permisiunea lui Tudor Gheorghe pentru preluarea melodiei.

“A fost încântat de idee. Puțini stiu asta, dar este un mare iubitor de rock. Cât despre noi, de la jumătatea anilor ’80 îi ascultam muzica, iar eu, când eram copil, îi cântam piesele. Sperăm ca într-o zi să putem cânta piesa asta împreună pe o scenă” mărturisește Alin Dincă.

Continuând cu aceeași cromatică severă, alb-negru, un amestec de lumină și întuneric din În ziua a opta, Maturizare e o metaforă despre goliciune și tristeţe, depre cum “Nu mai lăcrimează nici un sfânt / Şi s-a şters vopseaua din icoane”. Videoclipul filmat în format 360°, o premieră pentru muzica metal românească, a fost realizat de Ion Andrei Puican şi echipa myStage Video. Filmările s-au derulat într-un ritm accelerat, sunt brutal de sincere și neretușate. Proaspăt întorşi dintr-un weekend încărcat cu concerte, componenţii trupei au aterizat direct pe platoul de fimare, un acoperiş urban din Capitală. Îşi doreau de mult timp să filmeze un clip 360°, iar Ion Andrei Puican i-a ajutat să îşi ducă la capăt acest vis. Au fost filmate mai multe duble pentru a “amesteca timpurile”, fiecare dintre baieţii din trupă fiind captat într-un moment diferit al zilei.

sursa: Rock FM

Adauga un comentariu

Apasa pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.