Stiri

Twilight Force, Accept si Sabaton, spectacol de neuitat (Galerie foto)

Sambata seara, intr-o atmosfera de neuitat, am participat la concetul sustinut de Twilight Force, Accept si Sabaton.

In deschidere, au fost suedezii  de la Twilight Force, ce au adus aminte de luptele epice cu dragoni si alte creaturi mitice, un stil power metal veritabil,  intalnit cu ceva vreme la Rhapsody, cu influente Helloween, Running Wild sau Skyclad . M-a impresionat capacitatea vocala a lui Chrileon, si virtuozitatile realizate de Aerendir (chitara). O aparitie inedita, pe care iubitorii power metal-ului din epoca de aur, o vor aprecia.

A urmat Accept, o trupa ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Heavy metal adevarat, timp de o ora.

Sabaton a venit la Bucuresti cu o echipa putin schimbata. Daca de chitaristul Tommy Johansson stiam ca s-a alaturat trupei in 2016, surpriza a fost tobosarul trupei Twilight Force, cel care l-a inlocuit pe titularul Hannes Van Dahl,  in prezent fiind acasa in Suedia, alaturi de sotia sa, care a nascut un “Baby Sabaton”.

Deschiderea concertului a fost una vesela, Joakim, facand unele glume pe seama lui Tommy. Pe parcursul concertului s-a vazut stofa de showman a lui Joakim, reusind sa atraga publicul cu improvizatii la clape dupa Van Halen- Jump sau Abba. Nu a ratat s-a ne arate ca stie sa cante si la chitara, interpretand intr-o varianta extrem de reusita, piesa Smooth Criminal, a lui Michael Jackson.

In rest show-ul a prezentat ultimul album “The last Stand”, dar si melodii de pe albumele anterioare, Heroes (2014),   Carolus Rex (2012), The Art Of War (2008) sau Primo Victoria (2005).

Playlist Sabaton, Arenele Romane, 2017

 1. Ghost Division
 2. Sparta
 3. Blood of Bannockburn
 4. Swedish Pagans
 5. The Last Stand
 6. Carolus Rex
 7. Union (Slopes of St. Benedict)
 8. The Lost Battalion
 9. Far from the Fame
 10. The Lion From the North
 11. The Final Solution
  (acoustic piano)
 12. Resist and Bite
 13. Night Witches
 14. Winged Hussars

Encore:

 1. Primo Victoria
 2. Shiroyama
 3. To Hell and Back

La final va las placerea sa vizionati o galerie foto de la acest eveniment.

 • Continut
5
Sending
User Review
0 (0 votes)